Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tarifi Mercimek Köftesi Hayırlı kandillerrr.Hayırlı cumalar canlar..Bi de mutlu , musmutlu hafta sonları dilerim her birinize..Dualarımız kabul olsun, sofralarımızdan  da bolluk ve bereket. eksik olmasın.. Bugün Türk Mutfağının geleneksel lezzetlerinden biriyle geldim huzurunuza..Mercimek Köftesi..Biz de çok sevilir bu köfteler..Bol baharatlı ve limonlu  hazırlarım.Marul yaprağına sarıp yemelere doyamam laf aramızda.Zeyno'nun Mutfağında çıkan bu tarifi bakalım beğenecekmisiniz:-)Haydi o zaman buyrun Zeyno'nun Mutfağına..Mercimek Köftesi yapıyoruz..Sevgiyle ve afiyetle kalınız.. Mercimek Köftesi Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler : Mercimek Köftesi 2 Su bardağı kırmızı mercimek 1,5 su bardağı ince bulgur (Köftelik) 2 Adet kuru soğan 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 limon suyu 1 Demet maydanoz 1 Demet dere otu 8-10 adet taze soğan(Yeşil yaprakları) 1 Yemek kaşığı salça Tuz Kimyon Karabiber Pul biber Mercimek Köftesi Nasıl Yapı

Anneler Günümüz Kutlu Olsun

Anneler Günü Senede bir gün yeter mi annelerimize olan sevgimizi anlatmaya..Yetmez elbette..Bizleri büyütürken kim bilir  kaç gece uykusuz geçti..Kim bilir kaç kez hasta ve yorgun halde yemeklerimiz yapıldı,çamaşırlarımız yıkandı..Kim bilir  kaç gün eve gelene kadar kapılarda beklendi.Kim bilir ne fedakarlıklarda bulunuldu istediklerimizi almak adına..Kim bilir kaç kez babamızla tartıştı bizim için..Kim bilir kaç kez ara bulucu oldu babamızla aramızda..Kim bilir..      Kim bilir aramızda nasıl  bir sevgi dili geliştirdik..Kaş gözle iletişim kurduk kaç kez ..Hakkımızı korumak adına kaç kez avukatlığa soyundu ..Bizi iyileştirmek için doktorluğa soyundu sayısız kez..Evde arayıp da bulamadığımızı şıp diye buluverdiler milyon kez :)    Annem..Canım annem..Varlığına şükrettiğim ..İyiki varsın..Anneciğimin ,tüm annelerimizin  ve yüreğinde evlat sevgisi barındıran tüm kadınların anneler günü kutlu olsun..Benim de tabiki :) Anneler Günümüz Kutlu Olsun Zeyno'nun Mutfağı

Kuzu Etli Şevket-i Bostan Yemeği

Kuzu Etli Şevketi Bostan Yemeği Şevketi Bostan Nasıl Pişirilir Şevketi Bostan Yemeği Kuzu Etli Şevketi Bostan Merhabalar sevgili dostlar..Çok keyifli bir hafta sonundan sonra sendromsuz bir pazartesi yaşadım  ve geldim bugüne..Aaa nasıl yani?Pazartesi dediğin sendromsuz olmaz, sendrom yoksa pazartesi de yok mu dediniz yoksa :-)Ama benim hafta sonum o kadar keyifli geçti ki pazartesiyi bile sevgiyle kucakladım işte olay budur. Hafta sonunda dünya tatlısı yeğenim, beyaz kuzum Durucuğumun doğum günüydü..Uşak'ta yaşayan ablamlar da 1 Mayıs tatilini fırsat bilerek geldiler İzmir'e..İstanbul'da yaşayan Abimiz ve Semuşumuz'da geldi İzmir'e..Çifte kutlama  oldu bize onların gelmesiyle..Cumartesi günü doğum gününü kutladık kuzucuğun , pazar günü de Urla'ya gitmek üzere düştük yollara..Neydi bizi yollara düşüren sebep..Hemen söyleyeyim efendim ..İlk kez yapılan  beni ve Semacığımı çok heyecanlandıran bir festival hem deee Enginar Festivali :)Eh bir enginarsever

Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Ispanaklı Börek  Harcı Nasıl Yapılır? Gül Böreği Merhabalar sevgili dostlarım :)Uzun bir aradan sonra yeniden merhabalar hepinize.Yayınlanmayı bekleyen bir sürü tarifim var.Ziyaret edemediğim dostlarım pek çok:(Blogla ilgili sorunlarımı hala çözemedim..Bütün motivasyonum düştü.Kısacık , minicik bir merhaba demek için geldim huzurlarınıza..Boş gelmedim elbette. Ispanaklı .Gül Böreği de getirdim.Bizim evde çok sevilir bu börek.Sunumu da servisi de çok kolay  ve pratik :-)Haydi o zaman tarif için Zeyno'nun Mutfağı na buyrun :-) Gül Böreği Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir? 6 Adet yufka 1 kilo ıspanak Yarım kilo çökelek 1 Adet kuru soğan 1 Çay bardağı zeytinyağı (İç harcı için) 1 Demet maydanoz 1 Demet dereotu Tuz , pul biber 1 Su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı su (Yufkalara sürmek için) 1 Yumurta sarısı(Böreğin üzerine sürmek için) Gül Böreğinin İç Harcı Nasıl Hazırlanır? Ispanakların kök kısımları kesilir ve bol su ile

Pudingli Kurabiye

  Kurabiye Tarifleri     Pudingli Kurabiye Pudingli Kurabiye Yağmurlu bir güne uyandı bugün İzmir..Öyle böyle değil ama bütün gün aralıksız yağdı..Pek çok kişinin hayallerini suya düşürdü bu yağmur..Kimbilir kimlerle nerelere gidilecekti??yağmur çamur dinlemeden dışarı çıkanlar , dershaneye giden öğrenciler dışında çoğu İzmirli bugünü evde tembellik yaparak geçirdi:)Bende o tembellik yapanlardanım bugün:))Tembellik yaptık dediysek de öyle boş boş oturmadık elbette..Evde de olsam hareketi severim yapım gereği..Bu yağmurlu günde çayın yanına  yakışacak , görüntüsü iç açacak hemde kolay olacak bir kurabiye yapayım diye kollarımı sıvadım ve Pudingli Kakaolu kurabiye yaptım..Kıtır kıtır çok lezzetli bir kurabiye oldular..Çoğunlukla margarinle yapılan bu kurabiyeyi ben sıvı yağ ile yapıyorum..hem daha sağlıklı hemde daha lezzetli geliyor bana..Bu kadar anlatmak yeter hadi şimdi tarife geçelim..Mutlaka deneyin ve fikrinizi de bizimle paylaşın..Sevgiyle kalın.. Pudingli K

Patatesli Peynirli Kek

Merhabalar sevgili dostlar..Bugün  biraz yoğundum  o nedenle bugünün tarifini biraz geç yazdım:))Peynirli kek.. benim kurtarıcı tariflerimdendir.Ani gelen misafirlere , yada dolapta kalan peynirleri değerlendirmek için çok sık yaparım bu tarifi.Hem çok lezzetli hem de çok basit..Tam biz hanmlara göre yani:))Neyse ben tarifimi vereyimde sizde yapın deneyin bakalım haklımıymışım:))Ha bide denedikten sonra yorumlarınızı da paylaşmanızı istersem çokmu şey istemiş olurum acaba:)) MALZEMELER: 3Yumurta 1 Subardağından 2 parmak eksik zeytinyağı 1 Su bardağı yoğurt 1 Subardağı rendelenmiş kaşar yada tulum peyniri 2 orta boy patates 1/2 demetten biraz az dere otu 1çay kaşığı pul biber tuz 1 paket kabartma tozu 2 Su bardağı un YAPILIŞI: Yumurtaları yoğurtla çırpıyoruz.Daha sonra zeytin yağını da ekleyerek çırpmayı sürdürüyoruz.iyice çırptıktan sonra 3 yemek kaşığı kadarını ayırıyoruz üzerine sürmek için.Elenmiş unumuza tuz ve kabatma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra çırptığımız

Enginar Tadında Kabak Yemeği

Enginar Tadında Kabak Yemeği                                                   KOCAMAN BİR MERHABA DEMEK İSTİYORUM  BU GÜZEL TARİFİMİ SİZLERLE PAYLAŞMADAN ÖNCE:))UZUN ZAMANDIR BÖYLE BİR BLOG YAZMAK İSTİYORDUM VE İNTERNETTEN DİĞER BLOGLARI TAKİP EDEREK NASIL YAPABİLİRİM DİYE ARAŞTIRMA İÇİNDEYDİM.KISMET BUGÜNEYMİŞ..ÖĞRENECEĞİM ÇOK ŞEY VAR..HENÜZ ÇOK ACEMİYİM VE O NEDENLE SÜR-ÇÜ LİSAN EDERSEM AFFOLA DİYEREK TARİFİMİ PAYLAŞIYORUM..SEVGİYLE  KALINIZ... Malzemeler: 5 adet orta boy kabak 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı pirinç 1 kahve fincanı su 1 limon suyu damak tadınıza göre tuz 2 yada 3 demet dereotu(demetin büyüklüğüne bağlı) 8 tane taze soğan Yapılışı: 1- yeşillikler güzelce yıkanır , süzülür ve doğranıp bir kenara alınır 2-pirinç ayıklanıp yıkanır 3-limon sıkılır 4-yağ , su ,limon suyu ve tuz güzelce karıştırılır 5-kabaklar soyulup boylamasına ince ince kesilir.(patates soyacağıyla da yapabilirsiniz.Benim özel kesme aparatım var onu