Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Vişne Reçeli

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır? Vişne reçeli Merhabalar sevgili dostlar..Hepimize iyi haftalar dilerim..Nasıl olacaksa artık..Biz yani İzmir ahalisi bu aralar sallana sallana yapıyoruz ne yapıyorsak :)Öyle sallanmak değil bizimkisi ama..Enteresan depremler oluyor İzmir'de..Deprem kuşağında olan güzide İlimizde artık herbirimiz deprem profesörü olduk yani yılların verdiği deneyimle:)Ama   bu aralar olan depremler pek bir ilginç..Bizlerin yıllarca edindiğimiz tecrübelerimiz sıfırladı resmen..Sanki yeraltında patlayan bir bombanın şiddeti yüzeye yansıyor gibi geliyor bize..Bir gümlemeyle alttan vuruyor..Hani sağa sola sallanmıyoruz yani..Bir de biz o kadar şiddetli hissediyoruz bu depremleri en az 5 şiddetinde gibi geliyor bize..Açıklanan 3,7..2,2 gibi küçük değerler..İyi ama bizi neden yerimizden sıçratıyor o zaman bu depremler..Bu şiddetleri çoğumuzun farketmemesi gerek ama şiddetli bir şekilde hissediyoruz biz..Tedirginiz yani anlayacağınız..Allah afetinden korusun demekte

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır? Reyhan Şerbeti Sıcak , çok sıcak bir İzmir'den mutlu haftalar dilerim hepinize sevgili dostlarım..Mübarek Ramazan ayında olduğumuz şu günlerde yediklerimize içtiklerimize her zamankinden çok daha fazla özen göstermeliyiz..Malum havalar çok sıcak...Tansiyon , şeker ve kalp rahatsızlığı olanlar ekstra özen göstermeliler hatta..Ağır yemeklerden kaçınmakta fayda var..İftar daveti verenlerde buna özen göstermeli bence..Çünkü son derece iyi niyetle yapılan hazırlıklar davet ettiğimiz misafirlerimiz için kabusa dönüşmemeli..Yemekten sonra acil servise gitmek zorunda kalmamalı misafirlerimiz..Vücudumuzun içindeki sıvılar dışarı ataken kendini biz bu açığı bol sıvı alarak kapatmak zorundayız:)Eşim tansiyon hastası olduğu için biz de herşey kontrollü..Ağır yağlı ve soslu yemekler pek çıkmaz mutfağımdan bu yüzden..Akdeniz mutfağına yakınım yani..Zeytinyağı olmazsa olmazımız:)Doğal içecekleri tercih ediyoruz sıklıkla..Daha önce sizlere Ev Yapımı Limonata

Çilekli Dondurma

  Çilekli Dondurma Nasıl yapılır? Çilekli Dondurma Uzuuun bir sessizlik döneminden sonra merhabalar ,hayırlı ramazanlar hepimize sevgili dostlar..Biraz soluklanalım dedik kaçtık gittik ailece buralardan..Denizin,güneşin ve kumun peşinden koştuk..Akdenizin mis kokusunu çektik ciğerlerimize..Yedik ,içtik ,güldük ,eğlendik ve dinlendik geldik..Uzun zamandır prensesimin tavsiye ettiği kitabı da okudum ve bitirdim elbette...Zülfü Livaneli'nin SERENAD'ı..Okumayanlar varsa mutlaka okusun derim bu güzel eseri..Okuduktan sonra da içten içe gururlandım hani benim güzel prensesimle..Nasıl güzel bir kitap tavsiye etmiş annesine öyle diye :)  Geldik ama hava sıcak..Uff hem nasıl sıcak..Benim tansiyonum yerlerde sürünüyor bu sıcaklarda. 9 a 6.Sevdiceğiminki de zirvelerde geziyor..Bu ne yaman çelişki böyle:)Benim ki neyse de eşimin ki  biraz zorladı bizi..Aldık soluğu sevgili doktorumuzun karşısında..İlacı yetmiyormuş ilave ilaç verdi ama o da hemen etkili olamıyormuş..Vücut ila

Ev Yapımı Limonata

 Evde Limonata Nasıl Yapılır? Limonata Tarifi Limonata Efendiimmm öfleyip pöfleme , sıcaktan afakanlar basma sezonumuzu açtık nihayet..Vatana millete hayırlı uğurlu olsun..Artık toplu taşıma araçlarında ter ve parfüm kokuları birbirine karışabilir , terden sararmış beyaz tişörtler yada terden beyazlaşmış siyah tişörtler görebiliriz artık hiç sorun değil..Olağandır bu durum:)Aaa bu duruma artık iyice alışmak gerek hatta , barajlarımızda su seviyesi az, insanlarımız bu konuda da savruk ne yazık ki..Yani susuzluk kapıda değil bizzat içeride kendileri..   Bir kaç gündür hava sıcaklığı hatırı sayılır şekilde yükseldi..Ama biz İzmir 'de sıcağa sıcak demeyiz 40 dereceleri görmeyince:)Allah yardımcımız olsun  bu yaz sıcak ve susuz olacak ne yazık ki:(Elimizden geldiğince su tasarrufu yapmak zorundayız..  Yaz gelince tamam toplu taşıma araçlarında ter kokularıyla parfüm kokuları birbirine karışır ama güzel şeyler de olur hani..Dondurma gibi..Ayyy hele limonlusu ,karadutlusu,ç

1-2-3-4 İrmik Helvası

1-2-3-4 İrmik Helvası . . İrmik Helvası Merhabalar sevgili dostlarım..Hepinize hayırlı kandiller..Hepimizin gönlünden geçenin gerçekleşmesini dilerim..Hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva..Evsize ev..Parasıza para..Çocuksuza çocuk..Eşsize eş..Saçsıza saç :)Kimin ne dileği varsa gerçekleşemesini dileyerek bu güzel günün anlam ve önemine uyan bir tarifle geldim huzurunuza..  Kaç kez yaptım bu tarifi sayısını unuttum ama neden paylaşmadım bilmiyorum..Yeni evli olduğum yıllarda bir arkadaşımdan, hem de ayak üstü almıştım tarifi Hiç bir yere not etmeden yaptım ilkkez..Ama ölçüler o kadar akılda kalıcı ki yazmaya ne hacet :)1-2-3-4..1 Bardak sıvı yağ..2 Bardak irmik..3 Bardak şeker..4 Bardak su..O zaman benim gibi bir acemi bile tutturdu kıvamını..Ölçü hiç şaşmıyor..O halde haydi Zeyno'nun Mutfağına irmik helvası yapmaya:) 1-2-3-4 İrmik Helvası Malzemeler: 1 Su bardağı sıvı yağ(Tereyağ - sıvıyağ karıştırılabilir ama ben daima sıvıyağ ile yapıyorum) 2 Su bardağı İrmik

Açelya Akkoyunla Pril-İzmir Etkinliği

#prilizmir 4 Haziran Çarşamba günü unutamayacağım anlar ve anılarla dolu bir gün olarak hafızamdaki yerini aldı..Geçtiğimiz hafta  Müge Akay Hanım'dan aldığım  Pril-İzmir etkinlik davetini büyük bir memnuniyetle kabul edip başladım; sabırsızlıkla  beklemeye...Nasıl sabırsızlanmayayım?Pril İzmirli Bloggerlarla Açelya Akkoyun'u buluşturuyor ve ben de bu buluşmaya dahilim..   Sonunda beklenen gün geldi çattı ve ben heyecan ve merakla koştum buluşma noktasına..İzmir'in seçkin ve elit mekanlarından olan Midpoint'te gerçekleşti büyük buluşma. Mid Point'in birbirinden lezzetli yemeklerini tatmanızı öneririm:)Ben bayıldım..Özellikle Köri soslu tavuğunu mutlaka denemelisiniz derim.. . Açelya Akkoyun orada..Severek takip edip de bir türlü tanışma fırsatı yakalayamadığım birbirinden değerli blogger dostlarım orada..PRİL ailesi orada :)  Çok çok keyifli bir gün geçirdik..AÇELYA AKKOYUN olanca sıcaklığı ve samimiyetiyle hepimizin gönlünü fethetti..Birli

Kabaklı Kek

Sebzeli Kek Kabaklı Kek Kabaklı Kek Aslalaları olmamalı insanın ama illakileri yani olmazsa olmazları olmalı..Asla bunu yapmam dememeli mesela..Asla bunu yemem hiç denmemeli..Gün gelir asla yapmam dediğini yaptırır Yaradan insana:)Asla yemem dediğini de bayıla bayıla yer bir de yemediğin zamanlar içinde üzülür , hafiften de utanç duyarsın yemediğin için..Neden yememişim bunca yıl ben bunu diye de sorarsın kendine..Nereden mi biliyorum bunu:) Elbette kendimden..İtiraf ediyorum işte yıllarca balık yemediğim için kızıyorum kendime:)Sen İzmir gibi yerde otur balıkla arana mesafe koy..Çok ayıp çook:)Neyse ki yanlış hesap Bağdat'tan döndü doğru yolu bulduk , aramız çok iyi hatta kanka olduk deniz mahsülleriyle:)Bu benim kulağıma kocaman bir küpe oldu şimdi sevmediğim şeyleri bile İLLA Kİ tadıyorum..Vallahi de billahii de tadıyorum..Hatta Çin Restorantın da yosun tattım be yahuu:)Aştım kendimi aştım..İllakilere gelirsek de..İllaki hayatımızda sevgi olmalı..İllakii hayatımız