Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Enginar Tadında Kabak Yemeği

Enginar Tadında Kabak Yemeği Enginar Tadında Kabak Yemeği   KOCAMAN BİR MERHABA DEMEK İSTİYORUM  BU GÜZEL TARİFİMİ SİZLERLE PAYLAŞMADAN ÖNCE:))UZUN ZAMANDIR BÖYLE BİR BLOG YAZMAK İSTİYORDUM VE İNTERNETTEN DİĞER BLOGLARI TAKİP EDEREK NASIL YAPABİLİRİM DİYE ARAŞTIRMA İÇİNDEYDİM.KISMET BUGÜNEYMİŞ..ÖĞRENECEĞİM ÇOK ŞEY VAR..HENÜZ ÇOK ACEMİYİM VE O NEDENLE SÜR-ÇÜ LİSAN EDERSEM AFFOLA DİYEREK TARİFİMİ PAYLAŞIYORUM..SEVGİYLE  KALINIZ... Malzemeler: 5 adet orta boy kabak 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı pirinç 1 kahve fincanı su 1 limon suyu damak tadınıza göre tuz 2 yada 3 demet dereotu(demetin büyüklüğüne bağlı) 8 tane taze soğan Yapılışı: 1- yeşillikler güzelce yıkanır , süzülür ve doğranıp bir kenara alınır 2-pirinç ayıklanıp yıkanır 3-limon sıkılır 4-yağ , su ,limon suyu ve tuz güzelce karıştırılır 5-kabaklar soyulup boylamasına ince ince kesilir.(patates soyacağıyla da yapabilirsiniz.Benim özel kesme aparatım var onu kullanıyorum ama patate