27 Ağustos 2019 Salı

Baharatlı Kurabiye

Baharatlı Kurabiye Tarifi


Hayırlı mutlu günler dilerim İzmir’den.Güzel  geçsin her anınız, keyifle sevdiklerinizle.  Ağustos ve Eylül ayı malum karınca gibi kışlık hazırlama ayı. Kışı rahat geçirmek istiyorsak yazın biraz rahatımızdan ödün verip çalışmak şart efendim😅Reçeller, dondurucuya atılan sebzeler , kışlık domates sosları v.s. ..Bizde de aynen durumlar böyle.Ama komik hikayelerimiz de yok değil hani bu hazırlık sürecinde. En komik olanı da Ablama kahve içmeye gitmek için evden çıkılıp  4 er kiloluk bamya, taze fasulye, barbunya, dolmalık bibere ilaveten  23 kg domatesle  eve dönüşümüz efsaneydi yani😅😅Sizlerde durumlar nasıl, nasıl geciyor ,hatta nasıl geçti Ağustos ayı diyebilirim sanırım geldik ayın sonuna çünkü :) 
             Takdir edersiniz ki buraya kış hazırlıklarınızın nasıl gectiğini sormak için gelmedim😄Nefis bir kurabiye tarifim var, onu getirdim size.Haydi buyurun Baharatlı Tuzlu Kurabiye yapıyoruz Zeyno’nun Mutfağında☺️


Baharatlı Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeler:


* 150 gr Tereyağ(oda sıcaklığında yumaşamış

*1çay bardağı sıvı yağ

*2 yumurta akı(sarıları üzerine)

*Aldığı kadar un(4 bardak+1 kontrollü olarak)

*1 paket kabartma tozu

*2 yemek kaşığı sirke

*Pul biber

*Toz kırmızı biber

*Tuz, toz şeker 1 er tatlı kaşığı
*Üstüne de susam ya da çörek otu

Yapılışı:

Tüm hamur malzemeleri karıştırılıp yoğurulur ele yapışmayan birhamur elde edilir ve buz dolabında 1 saat dinlendirildikten sonra kurabiye kalıpları ile istenilen şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp,susam serpilir ve180 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim.Benimkiler 20 dakikada pişti.Pişirme süresi fırına göre değiştiği  kontrollü pişirmek gerek.Afiyet olsun yapacak olanlara şimdiden.