12 Temmuz 2019 Cuma

Rulo Börek

Rulo Börek Tarifi


 Mutlu haftasonları dilerim İzmir’den .Uzun bir aradan sonra yine, yeniden merhaba😊

Temmuz ayındayız ve ben yılın ikinci tarifini paylaşıyorum aman Allah’ım🙈🙈Bu motivasyonla bundan sonra arayı daha fazla uzatmayacağım inşallah😇

Neyse efendim gelelim biz börek tarifimize😋Enfes bir börek tarifiyle geldim buraya,RULO BOREK..Goruntusu goze, lezzeti mideye hitap ediyor;benden söylemesi😎Dondurcunuzdan eksik etmeyin bu boregi diyorum😋Haydi buyurun bakalım Zeyno’nun Mutfagı’na , Rulo Börek yapıyoruz..

Not: 
**Bu boregi hemen pisirmeyecekseniz rulo halinde dondurucuya atabilirsiniz. Pisireceginiz zaman 1 saat once dondurucudan cikarip gevsemesini sagladiktan sonra dilimleyip pisirebilirsiniz.**

Malzemeler:

*3 yufka

*3 adet haslanmis patates

*1 yemek kaşığı tereyağ

*Bir tutam ince doğranmış maydanoz

*Bir tutam ince doğranmış dereotu

*1 adet ince doğranmış kapya biber

*1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir

*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

*2 yumurta

*1 cay bardagi sivi yag

*1 su bardagi sut

*Tuz

*Karabiber

*Pul biber

*Toz kirmizi biber

Patatesli Rulo Boregin ic Harci Nasil Yapilir?

Haslanan patatesler soyulup , catalla ezilir.Uzerine sirayla tereyag,maydanoz, dereotu,kapya biber, kasar peyniri, beyaz peynir, yumurta, siviyag,sut, tuz, kaarabiber, pulbiber, toz kirmizi biber eklenip guzelce karistirilir.


Rulo Borek nasil Yapilir?  


Ilk yufka acik bir sekilde serilir ic harcin 1/3 luk kismi yufkanin heryerine esit gelecek sekilde dagitilir.2. Yufka serilir uzerine ve ayni sekilde ic harc esit sekilde pay edilir yufkaya ve 3. yufkaya da ayni islem yapılır ve  sonra yufka duzgun bicimde sarilir . 2 parmak genisliginde kesilip, 180 dereceye isitilmis firinda ustu ve alti kizarana dek pisirilir.Afiyet olsun


Buzluk Böreği
Zeyno'nun Mutfağı