Ana içeriğe atla

Cevizli Kereviz Salatası


Cevizli Kereviz Salatası


Hepinize kocaman kocaman merhabalar sevgili dostlar..Umarım hepinizin hafta sonu tatili güzel geçmiştir.Benim hafta sonum çok güzel , keyifli ve birazda hareketli geçti :))
  Uşak'taki ablişkom Nurhayat ve benim gamzeli  kuzum  Sudem İzmir 'e geldiler..Sömestir tatili sebebiyle..Ne kadar mutlu olduğumuzu bilmem söylememe gerek varmı..Tahmin etmişsinizdir sanırım..Aslında Kanada 'da yaşayan Sadomuz ve İstanbul 'da yaşayan tatlı Semuşumuz da olsaydı tam olacaktı keyfimiz..Ama arada okyanuslar ve kilometreler olunca hepimizin bir araya gelmesi zor oluyor..Biri olsa diğeri olmuyor işte yanımızda:((Ama kalplerimiz hep beraber..Ablişkom geldi demiştim ya Uşaktan ; sayılı gün çok çabuk geçiverdi işte ve onu cumartesi günü yolcu ettik Uşak'a..Onları göndermeden de ailemizin İzmir'de olan fertleri bir araya gelip güzel bir akşam yemeği yiyelim dedik..Çok keyifli bir akşamdı ..Kardeşler. .Annem. .Babam..Yeğenler..Babanişkomuz..Seviyorum ben böyle aile yemeklerini..Yemekten sonra olmazsa olmaz tabikiiii türk kahvesi:))Ardından çayla beraber tatlıılarrr:))hmmm tatlıyıda hiç sevmem dermişimmm:))ama siz inanmayın tabiki..Beni tanıyan dostlarım bilirler bu konudaki hassasiyetimi..Aslında durum hassasiyetten öte zaafım var demek daha doğru olacaktır yani..Napiyim yani seviyorum işte tatlı şeyleri diyerek menümüzden bahsedeyim sizlere efendiiimmm:))
   Menümüzde ana yemek olarak balık vardı..Çipura balığı..Normalde ben fırında yağlı kağıt üzerinde , güzelce yağlayıp tuzlayarak pişiririm bu balığı ama kişi sayısı fazla olunca dışarıda pişirttik balıklarımızı..Izgara balıklarımız çok lezzetliydi doğrusu..Balığın yanına olmazsa olmazdır salata ve fava..Ve diğer mezeler..

Cevizli Kereviz Salatası



MENÜMÜZ:
Izgara Çipura
Marul salatası
Fava
Kereviz salatası
Fırında zeytinyağlı biber dolması
Havuçlu Meze
Patlıcan Ezme
Çilek bastı tatlısı(Ben uydurdum bu tatlıyı , doğal olarak isminide ben koydum:))
Portakallı kek
Burma kadayıf tatlısı

Fava , havuç salatası ve portakallı kek tarifini daha önce yayınlamıştım..Uydurduğum tatlımın yani çilek bastının tarifini daha sonra yayınlayacağım çünkü resmini çekemedim..O kadar çok resim çekmişim ki telefonumun hafızasını doldurmuşum:))Sağolsun benim güzel kızım telefonumdaki resimleri cd ye attı:))Ama bir daha atarmı bilmiyorum 1000 küsur resim..Bir yazım için elli tane resim çekip birini alırsam olacağı buydu işte..Diğer çektiklerimi de kıyamayıp silmedim sonuç ta hafızasını doldurdum telefonumun:)
 Neyse ben yavaştan yavaştan tarifime geçeyim..Sanırım çenem düştü:))Sevgiyle ve afiyetle kalınn:)

CEVİZLİ KEREVİZ SALATASI

MALZEMELER:

2 Adet büyük kereviz kökü
1 subardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı kese yoğurdu
1 su bardağından biraz fazla yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytin yağı

YAPILIŞI:

kese yoğurdu ile normal yoğurt karıştırılır.Çok kıvamlı olmasın..Ben 1 er su bardağı kese yoğurdu ve normal yoğurdu karıştırdıktan sonra yemek kaşığı ile normal yoğurt ekledim..Kıvamını açtım yani..Çok koyu olmasın kıvamı..Ama çok cıvıkta olmasın..Yoğurdumuzu hazırladıktan sonra mayonezimizi de  ekleyip karıştırıyoruz.Sonraaa sarmısağımızı dövüp bu karışıma ekliyoruz..Şimdi sıra kerevizlerimizde..Onların kabuğunu soyup renedeliyoruz ve yoğurtlu karışımımıza ekliyoruz..Karıştırıyoruz..Sonra cevizlerimiz , zeytin yağımızı ve  tuzumuzu da ekleyip karıştırıyoruz ve servis tabağımıza alıp üzerini cevizle süslüyoruz..Afiyet olsunn..

Yorumlar

  1. İnsanın yanında ailesi sevdikleri olunca her şey çok keyifli oluyor hele uzun uzun yenen akşam yemekleri ALLAH ağzınızın tadını bozmasın Zeynocum:)kereviz salatası da çok güzel görünüyor eline sağlık canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Elifcim Allah hiçbirimizin ağız tadını bozmasın inşallah:))

      Sil
  2. AYYYY ZEYNOMDA BENİM GİBİ TATLIYI HİÇ SEVMEZ :) ELLERİNE SAĞLIK CANIM,MENÜ SÜPERMİŞ.ATLADIM SANMA İLK FIRSATTA ÇİLEK BASTI TARİFİNİ PAYLAŞ GÖRELİM,MERAKLANDIM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Fezuşum ahh bilirsin hiç sevmem tatlıyı..O da neki !??!!!nasıl bişi acep:))Diyebilmeyi isterdim elbette ama nerdeee:))Seviyorum işte..Bu arada Çilek bastı gözünden kaçmamış :))İlk fırsatta tekrar yapacağım artık telefonumunda hafızası müsait:))Yapar beraber yer ve resimlerini çekeriz şekercim:))Kocaman öptüm seni:))

      Sil
  3. balıklı menüye yakışan lezzet kereviz salatası benimde tercihimdir her zaman eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Gülcüm bende çok yakıştırırım balık menüsüne kerevizi de yoğurtlu diğer mezeleri de..aslında balık bahane ben mezelerle de karnımı doyurabilirim diyenlerdenim sanırım..Çok seviyorum mezeleri:))Teşekkür ederim tatlım güzel yorumun için..Öpüyorum seni..Sevgiler..

      Sil
  4. Canım Zeynepciğimm gözün aydın ne güzel sevdiklerinle bir aradasın.Ellerine sağlık olsun bütün menü tek kelime ile on numaralar.Kereviz salatasını çok severim kokusuna hele bitiyorum ben yapraklarını da incecik kıyıp katıyorum .Afiyetle canımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Vişnapcım:))Bende kerevizi çok seviyorum ve ne yazıkki bizim evede sadece ben seviyorum kerevizi ama bu şekilde yapınca ev halkı da yemeye başladı kerevizi..Bu arada bende yapraklarını çok severim kerevizin özellikle sebze çorbasında çok lezzetli oluyor ama salatasında hiç denememiştim deneyip sana yorumumu bildireceğim tatlişkom:)Öpüyorum seni..Sevgiler..

      Sil
  5. Zeynocum muhteşem olmuş menün..Kereviz salatasıd balık sofrasına çok yakışır..ellerine sağlık canım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Nursencim:))Sevgilerr..

    YanıtlaSil
  7. çok severim bu salatayı canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hayatım bende çok severim bu salatayı , hele ev halkı da yemeye başladığından beri dahada sever oldum:))sevgiler

      Sil
  8. ellerine sağlık kerevizi bir tek böyle yiyebiliyorum çok severim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ebrucum:))Hoşgeldin bloğuma..Sevgiler..

      Sil
  9. Ne güzel bloglar kereviz tarifleriyle dolu çok severim eline sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yasemincim gerçekten de çok güzel tariflerle dolu bloglar..Kerevizi bende çok seviyorum canım..Hoş geldin bloğuma..Sevgiler..

      Sil
  10. Mis gibi yemek kokuları geliyor bu blogdan:)
    Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Heyficiğim:))Çok teşekkür ederim ..Sevgiler..

      Sil
  11. Sevgili zeyno, eline sağlık kereviz salatasının geçen hafta tam üç defa yaptım çok severek tüketenlerdeniz Ben cevizi son aşamada ekleyip karıştırıyorum zira salatayı karartıyor. Sevdiklerinile her daim neşeli mutlu ve sağlıklı kalın kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Bende en son cevizi ekliyorum Şükrancım:)Zaten çok çabuk olan bir salata olduğu için sarmısakları sadece önceden hazırlıyorum..onun dışındaki malzemeleri karıştırıyorum servisten hemen önce:))Bu sebepten kerevizleri de limonlu suya almıyorum hemen yoğurtla karıştırdığım için:))Bu arada hoş geldin bloğuma:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. kereviz sonradan sevenlerdenim ben,o yüzden yeni tarifleri çok zevkle takip ediyorum...takibe almışsınız bende ziyarete geldim..hem tarifi aldım hem takibe :)sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Merhaba yarın benim misafir menümde de cevizli kereviz salatası var..Bayılırımmmm...Bu arada ben de tatlıcıyımmm aramızdaa:)))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Arzucum:))Kereviz bence altın çağını yaşıyor birkaç yıldır..Bu tarifi ben bir kaç yıldır yapıyorum..Ya ben geç duydum yada yeni çıktı gerçekten..Onu bilmiyorum ama kereviz sevmeyenller bile yemeye başladı kerevizi:))Bizim evde bizzat şahidim buna:))Sende benim gibi tatlıcısın demek:))Öpüyorum seni tatlımm..Sevgiler ...

      Sil
  15. Aile bireyleri ile yenen yemeklerin keyfi kadar guzel bir sey yok..Afiyetler olmus sizlere..Kereveiz salatasida cok guzel gozukuyor..gecenlerde almak istedim kereviz ama sapi var koku yok:( yine bakacagim bulursam alacagim ve yapacagim..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Emelciğim:))Gerçektende öyle aile yemeklerinin tadı bir başka güzel oluyor:))Bulursan kereviz yap mutlaka çok lezzetli oluoyr canım..Sevgiler..

      Sil
  16. ben geldim ,ne yazık ki iyi şeylerin sonu çok çabuk geliyor ve ne iyi ki hatıralar kalır.Ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Mazescim:))Evet gerçektende güzel şeylerin sonu çabuk geliyor ne yazıkki:((Nazik ziyaretin için çok teşekkür ederim canım..Sevgiler..

      Sil
  17. Merhaba canım ziyaretine çok memnun oldum,iyiki uradın blogunu tanıma fırsatı buldum takibe aldım bundan sonra herzaman uğrarım, seni de beklerim.
    Kereviz salatasına bayılıyorum ama bize kereviz biraz az giriyor, evde benden başka seven yokda, ellerine sağlık Zeynepcim.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Hayırlı Cumalar, Selamlar:))
    Salatalara ve sebzelere bayılıyorum. Kerevizin de yemeği ayrı salatası ayrı hoştur. Gerçekten çok güzel ve sağlıklı oluyor, sizin de elinize sağlık ne kadar güzel görünüyor.
    Takipçiniz ve üyeniz oldum bu arada ben de beklerim sayfama ziyarete ve siz de katılırsanız çok sevinirim:))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan